2018-02-05 15:51Pressmeddelande

Världsmästare tar nya trenden till Sverige

null

Världsmästare tar nya trenden till Sverige
- Minigolf, mat, dryck och musik inomhus i 30-talsmiljö

I London är minigolf en stark nöjestrend som med Swingers – The Crazy Golf Club i spetsen, har exploderat de senaste åren. Sverige ligger inte långt efter. Första inomhusbanan i centrala Stockholm öppnade för precis ett år sedan och snart kommer fler. Det är Hans Olofsson, före detta världsmästare i bangolf, som ligger bakom Stockholms första renodlade minigolfrestaurang – Swing by Golfbaren, som nu firar 1 år den 10e februari.

För att haka på den generellt starka nöjestrenden i Sverige att kombinera mat, dryck och aktivitet planerar Golfbaren att öppna 10 ställen i Sverige. Där flera blir inomhus, var och en med sin egen nisch och charm. Men gemensamt för samtliga är berättandet om minigolfens historia genom åren och inspirationen till just Swing kommer från 1930-talets minigolf på Manhattans hustak & bakgårdar. Där helheten visar upp en stilfull minigolfmiljö för större företagssällskap, kompisgäng, familjer och för dem på date. Här bjuds gästerna på helkvällar med minigolf, mat, dryck och musik. 

- Nu hakar vi på den internationella minigolfboomen här i Sverige och jag tror på en stark utveckling de närmaste åren. Swing ska ge besökare en förflyttning i tiden där 30-talet ligger i centrum. Det går utmärkt att spela festklädd och t.o.m. i högklackat – även om man kanske vill sparka av sig dem om man vill utmana mig, berättar Hans Olofsson, som är flerfaldig världsmästare i minigolf.

Hans Olofsson har aldrig kunnat släppa minigolfen som präglade hans uppväxt med stora svenska och internationella framgångar. En civilekonomexamen vid Handelshögskolan i Stockholm var vägen in i affärslivet, men minigolfen har ändå alltid fått ta sin plats. Nu kommer studierna i ekonomi och företagande väl till pass när han med eget kapital satsar all sin tid på minigolf för alla.

- Minigolfen är min passion. Och jag vill tillgängliggöra den för många fler på ett modernt sätt som passar oss idag. Det ska vara sofistikerat men alls inte stelt. Tänk dig en härlig 30-talsfest extra allt – utan röken förstås, fortsätter Hans. Vi har även höga ambitioner avseende den mat & dryck som serveras.


Swing by Golfbaren ligger i Boulebars gamla lokal på Surbrunnsgatan 46 i Stockholm. På totalt 900 kvadratmeter spelar gästerna nu 12 hål minigolf på Hans Olofssons egna designade banor. Halvvägs finns Back Alley Bar för den som vill ta ett pit stop med en bit mat eller ställets egna öl. Swing rymmer förutom matsalen för 80 personer även en speakeasy-bar tillägnad Mary Pickford och Hans eget Livingroom med ytterligare 6 världsunika minigolfhål i en helt privat miljö.

Konceptet Golfbaren finns än så länge på ytterligare tre utomhusbanor (Kristineberg och Aspudden samt Allen i Göteborg) och till 2020 ska enheterna vara 10 stycken runt om i Sverige. Som en ledstjärna i etableringarna finns hela tiden Mary Pickford, 20-talets stora Hollywoodstjärna som lanserade sin egen minigolfbana i Hollywood, USA 1930. Till Sverige kom minigolfen 1931. Första banan var på Liseberg i Göteborg.

Frågor, samt för att boka privat visning och intervju vänligen kontakta;
Hans Olofsson, VD & Grundare, 070-4447444, hans@golfbaren.se
Mikaela Thörn, Marknadsansvarig, 076-1622343, mikaela@golfbaren.se

Swing by Golfbaren i Vasastan är den riktiga minigolfens hem. Själ, expertis, kvalitet och hjärta förpackat i en stämningsfull miljö. Tänk 1930-tal, lönnkrogar och förbudstid och lägg till god mat, välgjorda cocktails och lustfylld minigolf med nervkittlande tävling. En helhetsupplevelse ni minns, eller som vi säger: The Minigolf Experience.


Om Golfbaren Sverige - The Minigolf Experience

Swing är den riktiga minigolfens hem. Själ, expertis, kvalitet och hjärta förpackat i en stämningsfull miljö. Tänk 1930-tal, lönnkrogar och förbudstid och lägg till god mat, välgjorda cocktails och lustfylld minigolf med nervkittlande tävling. En helhetsupplevelse ni minns, eller som vi säger: The Minigolf Experience.


Kontaktpersoner

Nathalie Olofsson
Marknad
Nathalie Olofsson
Hans Olofsson
VD & Grundare
Hans Olofsson
Andreas Sollman
Driftansvarig
Andreas Sollman
Caroline Bjuhr
Restaurangchef
Caroline Bjuhr