2019-09-13 08:54Pressmeddelande

The American Bar at Savoy gästspelar på Swing by Golfbaren den 27e september

null

The American Bar at Savoy finns med på de flesta cocktailfantasters bucket list. Swings ledning var där i våras och blev inspirerade och skapade då kontakten som nu lett till ett omvänt återseende. Klockan 16.00 - 00.00 den 27e september kommer Luca & Andrea från The American Bar på besök för att skaka cocktails på Surbrunnsgatan 46. det blir såväl klassiker som spännande nyheter. 

Det var på Savoy som den legendariska Harry Craddock (1876-1963) jobbade. 1930 gav han ut sin första och enda bok som än idag är en bibel för många bartenders, The Savoy Cocktail Book. Född i Gloucestershire i England flyttade han till USA tidigt 1900-tal för att livnära sig som bartender. När förbudstiden slog till med full kraft 1920 över hela USA flyttade han tillbaka till England & London. Där blev han sedermera barmästare för The American Bar på Savoy Hotel. När han samlade sina och världens då allra bästa och mest kända cocktail-recept i en bok och lät den illustreras av charmiga art deco illustrationer var succén och den historiska boken ett faktum.

Nu kommer två av Harrys många arvtagare på Savoy Hotel till Stockholm, missa inte detta!

Craddock's Hints for the Young Mixer

  1. Ice is nearly always an absolute essential for any cocktail
  2. Never use the same ice twice
  3. Remember that the ingredients mix better in a shaker rather larger than is necessary to contain them
  4. Shake the shaker as hard as you can; don't just rock it; you are trying to wake it up, not send it to sleep!
  5. If possible, ice your glasses before using them
  6. Drink your cocktail as soon as possible

Swing by Golfbaren i Vasastan är minigolf på riktigt, mat för alla smaker och cocktails med glimten i ögat. Här är gräset grönare, cocktailsen mer sofistikerade och stämningen lite mer swinging 30’s.


Om Golfbaren Sverige - The Minigolf Experience

Swing är den riktiga minigolfens hem. Själ, expertis, kvalitet och hjärta förpackat i en stämningsfull miljö. Tänk 1930-tal, lönnkrogar och förbudstid och lägg till god mat, välgjorda cocktails och lustfylld minigolf med nervkittlande tävling. En helhetsupplevelse ni minns, eller som vi säger: The Minigolf Experience.


Kontaktpersoner

Nathalie Olofsson
Marknad
Nathalie Olofsson
Hans Olofsson
VD & Grundare
Hans Olofsson
Andreas Sollman
Driftansvarig
Andreas Sollman
Caroline Bjuhr
Restaurangchef
Caroline Bjuhr