2017-03-27 09:30Pressmeddelande

Swing by Golfbaren siktar högt

null

Med sin själ och sitt hjärta i bangolfen har Hans Olofsson skapat ett annorlunda, men samtidigt enkelt och lättillgängligt, konferenskoncept. Och att minigolf är en rolig gruppaktivitet som passar alla, tar Swing by Golfbaren nu fasta på när man öppnar en helt ny inomhusbana– med stort fokus på ett högklassigt kök och fantastisk miljö– mitt i centrala Stockholm.

Hans Olofsson har en lång bakgrund som spelare inom minigolfen, eller bangolf som tävlingsformen heter; han är flerfaldig svensk mästare och tog VM-guld med svenska herrlaget år 2001 och 2003.

- Efter det har jag i flera år drivit två utomhusbanor, en på Kungsholmen i Stockholm och en i Göteborg och jag kände nu att det var dags att lyfta minigolfupplevelsen till en helt ny nivå, berättar han.

Spänner bågen högt

Swing by Golfbaren, som precis har öppnat på Surbrunnsgatan 46 i Stockholm, är minigolf på riktigt, mat för alla smaker och cocktails med glimten i ögat. Här står minigolfen naturligtvis i centrum, men lika mycket omsorg har lagts på mat, dryck och miljö. Här är gräset lite grönare, drinkarna mer sofistikerade och stämningen lite mer swinging 30’s och minigolfbanorna utformade med fingertoppskänsla och en helt unik atmosfär.

- Vår ambition med det nya inomhusprojektet har varit att spänna bågen mycket högre än tidigare. Därför satsar vi stort på mat och dryck och har rekryterat väldigt duktig kökspersonal, som kommer att laga spännande och god mat med en amerikansk twist från såväl New York som Hawaii och Missouri.

Förbudstiden inspirerar

Förutom själva banorna och restaurangen, har Swing by Golfbaren även två egna cocktailbarer där man fem dagar i veckan erbjuder livemusik och omsorgsfullt skapade cocktails och självklart andra spännande alternativ med och utan alkohol

- Hela konceptet är inspirerat av förbudstiden på 1930-talet, vilket var den period då minigolfen verkligen slog igenom på riktigt och då framför allt i USA. Dekoren, musiken, maten och själva designen och uppbyggnaden av minigolfbanorna– allt har vi gjort med inspiration av denna epok, berättar Hans Olofsson.

Ett perfekt konferenskoncept

Och oavsett om det handlar om en kickoff, after work, konferens eller kalas är Swing med på noterna.

- Vi kan ordna alla typer av minigolfupplevelser för små och stora sällskap. För att göra det enkelt för våra gäster har vi satt ihop ett gäng combos, men vi skräddarsyr också gärna upplägg som passar varje sällskap.

Kreativ mötesmiljö

På Swing by Golfbaren kan man ta emot grupper från 2 till 150 personer. Och med projektorer, bekväma och praktiska möbler i restaurangen, barerna och till och med i anslutning till själva minigolfbanan, kan man dessutom erbjuda en kreativ mötesmiljö för den som vill lägga ett arbetsmöte innan eller efter golftävlingen.

- Minigolf är en verkligt bra och enkel företagsaktivitet. Det är kul att spela, alla kan vara med och det passar oavsett om du är kille eller tjej, ung eller gammal, sportig eller mindre sportig. Och det är socialt och avkopplande, lekfullt och tävlingsinriktat, allt beroende på vad man önskar, konstaterar Hans Olofsson med ett leende.

Fakta:

Den allra första miniatyrgolfbanan byggdes i USA 1916. Redan 1930 sägs det ha funnits 20000 minigolfbanor i USA. 1931 byggdes första banorna i Sverige och minigolf blev nästan direkt en sport som växte. År 1937 bildades Svenska Miniatyrgolfförbundet och de första mästerskapen i minigolf spelades redan året efter. År 1939 fanns elva miniatyrgolfklubbar Sverige och tio år senare var antalet 35 klubbar. Under femtiotalet etablerades allt fler banor– inte minst i Stockholmstrakten.

Swing by Golfbaren öppnade i början av februari i år och blir Hans Olofssons tredje bana; de två andra, under namnet Golfbaren, ligger i centrala Göteborg respektive på Kungsholmen i Stockholm.

www.swingbygolfbaren.se

Swing by Golfbaren i Vasastan är minigolf på riktigt, mat för alla smaker och cocktails med glimten i ögat. Här är gräset grönare, cocktailsen mer sofistikerade och stämningen lite mer swinging 30’s.


Om Golfbaren Sverige - The Minigolf Experience

Swing är den riktiga minigolfens hem. Själ, expertis, kvalitet och hjärta förpackat i en stämningsfull miljö. Tänk 1930-tal, lönnkrogar och förbudstid och lägg till god mat, välgjorda cocktails och lustfylld minigolf med nervkittlande tävling. En helhetsupplevelse ni minns, eller som vi säger: The Minigolf Experience.


Kontaktpersoner

Nathalie Olofsson
Marknad
Nathalie Olofsson
Hans Olofsson
VD & Grundare
Hans Olofsson
Andreas Sollman
Driftansvarig
Andreas Sollman
Caroline Bjuhr
Restaurangchef
Caroline Bjuhr