2019-09-09 08:36Pressmeddelande

Mrs M's Champagne Fridays börjar på Swing by Golfbaren den 20e september!

null

Stumfilmsproducenten och filmstjärnan Mary Pickford har bett Mrs M att vattna blommorna på hennes kontor när hon är i Hollywood och sparkar in dörrar.

Mary Pickford, var en av de största kvinnliga producenterna i Hollywood, en firad filmstjärna, en riktig bad bitch i business, förälskad i minigolf och Astrid Lindgrens inspiration till Pippi Långstrump.

Then another redhead came along, Mrs M..

Mrs M är inte direkt vad man skulle beskriva som måttfullhetens kvinna så förutom att vattna blommorna så ställer hon nu till med en all-nighter på fredagar på Swing i Champagnens gyllene bubbliga tecken.

Förutom att bjuda in till champagneprovnings-AW varje fredag på Mary's kontor, Swings egen Speakeasy-bar tillägnad Mary Pickford så ger hon även chansen till a seat at her dinner table och den unika möjligheten att dinera med denna Pippi-kopia. För att sedan få avsluta kvällen med klackarna i taket i hennes Livingroom på Swing där hon låtit bygga sin alldeles egna champagnebar.

————————

Mary Pickford

Mary Pickford var den odiskutabla drottningen av Hollywood i början av förra seklet, ”the Queen of Movies” som hon kallades, och förutom att vara känd som en av dem mest framgångsrika kvinnorna någonsin inom filmens värld (skådespelerska, manusförfattarinna, producent och filmbolagsdirektör) var hon en oerhört hård business lady, minigolffantast och erkänd feminist.

Mary föddes som Gladys Louise Smith 1892 i Toronto, spelade teater som barn och redan som 14-åring ska hon ha rusat in på en Broadwayproducents kontor och lyckades övertala denne att ge henne en huvudroll i hans pjäs, The Warrens of Virginia. Very Pippi Långstrump skulle man kunna påstå, and the rest is history as they say. När hon senare tog steget över till film 1909 var den gängse lönen 5 dollar om dagen, Mary krävde, och fick, 10 dollar om dagen. Tre år senare hade hon förhandlat sig till en lön på 500 dollar/vecka och 1916 tjänade hon 10.000 dollar/vecka.

Mary bildade, tillsammans med sin andre make Douglas Fairbanksoch vännen Charlie Chaplin, filmbolaget United Artist och hon var även en av de 36 ursprungliga grundarna av Adademy of Motion Picture Art and Science som har hand om den årliga Oscars-utdelningen. Hon vann den andra Oscar någonsin att tilldelas en kvinnlig huvudroll och 1976 blev hon tilldelad en honorary Academy Award.

Mary var också en hängiven minigolfspelare. Hon älskade denna sport så till den grad att hon lät bygga en egen minigolfbana, Mary Pickford Wilshire Links. Banan gick i fransk modernistisk stil med imiterade palmer, en sjö, vattendrag och ljuseffekter, allt i Art Deco-stil. I Los Angeles ensamt fanns det på denna tid över 300 minigolfbanor, varav några som var öppna till klockan 04 och sägs ha orsakat problem för filmproducenterna då skådespelarna spelade minigolf hela nätterna och sedan försov sig. Kanske var det därför som Mary skapade både ett eget filmbolag och en egen minigolfbana?

Mrs M

Mrs M, även känd som the FAB Coach, vars mission är att ”Bring out the FAB in you” har champagnen att tacka både för livet och sin karriär. Efter att ha spenderat en sommar drickandes skumpa med Kungens kossor (true story) hittad hon tillbaka till livet med en nyfunnen livsgnista efter ett livstrauma. Hon och kossorna drack bubbel samtidigt som de lyssnade på Edith Piaf under de kulörta lyktorna och på dekadensens rand hittade hon sin Woman Power och reste sig som en Fågel Fenix ur askan. Mrs M har alltid varit oerhört fascinerad av den högburna elegansen hos dåtidens filmstjärnor, de som tar över ett rum vid sin entré och får männen att falla som furor. Damerna som med högburet huvud svassar varje trottoar fram som om det vore deras alldeles egna catwalk.

I sitt arbete med the FAB Coach vill hon få kvinnor att inte bara känna sig bekväma med, utan även hitta en styrka i, sin kvinnlighet och femininitet. Detta arbete görs genom en rad kurser i hur man går i höga klackar, hår och make-up, föreläsningar om underkläder + att hon även har sitt alldeles egna träningskoncept, ”the Woman Power GLAMout - how to sweat glitter” där man använder champagneflaskor som hantlar. #PumpaSkumpa. Mrs M är också en av Sveriges främsta burleskartister under namnet Miss Diamond och har i över ett decennium stått på scener världen över så som i New York, Las Vegas, Paris, Berlin, haft slutsåld krogshow på Hamburger Börs, grundat Stockholm Burlesque Festival och är nu utbildningsansvarig i burlesk på inte mindre än två dansskolor i Stockholm, Balettakademien och Studio Dancing Queen.Mrs M är en livsnjutare av rang och när Mary ringde och bad henne vattna blommorna på kontoret när Mary slog in dörrarna i filmens värld i Hollywood var det inget snack om saken. Men hon stannade inte vid att bara vattna blommorna utan passade på att ställa till med kalas på samma sätt som Mary alltid gjorde borta i Hollywood på sitt mansion. Dock kräva Mrs M’s kalas alltid en Butler, minst. Då hennes devis är att the champagne should be old - and the men young.

Mrs M är högaktuell i höst och förutom Champagne Fridays på Swing ger hon ut en bok i oktober och är med i Folkoperans uppsättning av Brecht-klassikern Tolvskillingsoperan, där hon sätter färg med sin burleska sida.

läs mer på www.thefabcoach.com 

Pippi Långstrump

Mary Pickford spelade ofta roller som porträtterade unga, föräldralösa fickor och då Astrid Lindgren var en stor filmfantast besökte hon ofta biografen i Vimmerby som ung. En roll som bland annat skall ha inspirerat Astrid till Pippi var den 12-åriga flickan ”Pollyanna” i filmen med samma namn. I ”Hertiginnan som tvätterska” får vi möta Amanda som bor själv tillsammans med en häst. Amanda bär brokiga kläder, korviga strumpor och för stora skor. I filmen ”Bakvägen till lyckan” spelar Mary den lilla flickan Jeanne som skurar golvet med fastbundna borstar på fötterna. Visst låter det bekant?

Swing

På Swing tycker vi om att fira. Firar man livet så har man alltid en anledning att fira i brist på annat. Vi tyckte att det var en oerhört bra idé att byta ut fredagsmyset mot Champagne Fridays! Vi bjöd in Mrs M att ta vid där Mary slutade och har nu bett henne att vara värdinna för våra fredagar. Hon erbjuder sin diamantbestödda hand att hålla i när hon guidar dig via champagneprovningen på sitt och Mary’s kontor (stans mest fabulösa After Work törs vi nog påstå), via en lustfylld middag för att avsluta kvällen i hennes Livingroom där Mrs M spelar ”Music to FEEL fucking freaking fabulous by”. Kände du dig inte fabulös när du kom så kommer du garanterat att göra det när du går. Det kan vi nog lämna garanti på!

———————

CHAMPAGNE FRIDAYS PÅ SWING i HÖST

Kl 17-19 After work at Mrs M’s office

Mrs M provar såklart ny skumpa varje fredag och du är nu inbjuden att joina henne och fira fredagsmys Mrs M style. Efter en lång arbetsvecka är det enda rätta att bli serverad kyld champagne av Butlers, någon som opponerar sig?

Plats bokas på www.swingbygolfbaren.se/champagnefredag

Drop in i mån av plats via receptionen på Swing by Golfbaren. Gäster får access till Mrs M’s hemliga kontor. Garanterat den mest fabulösa AW’n i stan!

Pris: 250 kr för 2 glas Champagne.

Kl 19-21 A seat at Mrs M’s table

Efter att bubblet har worked it’s magic och fått dig att känna dig extra fabulös så är det dags att dinera. Som AW gäst får du förtur till de exklusiva platserna (endast 8 st) vid Mrs M’s middagsbord. Hon bjuder på en 3-rätters som är speciellt komponerad för att ta fram det bästa hos livets vatten, champagnen. Serverad av Butlers såklart!

Plats bokas på www.swingbygolfbaren.se/champagnefredag

Pris: 450 kr för 3-rätters middag.

Kl 21-00 Drinks at Mrs M’s livingroom

Kl 21 kommer Mrs M att känna sig lite extra generös och bjuda in till sitt Livingroom. Som alla stjärnor har hon fått sin Butler James att bygga henne en alldeles egen champagnebar. Där spelar hon Music to FEEL fucking freaking fabulous by och serverar skumpa hela natten lång. Vi ser bubblorna stiga i glaset och känner bubblorna stiga inombords. För vi vet ju alla att champagne har en inbyggd bieffekt av att man känner sig extra fabulös, en känsla en stor stark aldrig kan ge. You’re with me right?

Men precis som Mary Pickford så har Mrs M såklart även några minigolfbanor i vardagsrummet om man nu vill passa på att förbättra sin swing (på eller av banan).

Pris: Gratis inträde just for you honey hälsar Mrs M…

För mer info: www.swingbygolfbaren.se/champagnefredag

Swing by Golfbaren i Vasastan är minigolf på riktigt, mat för alla smaker och cocktails med glimten i ögat. Här är gräset grönare, cocktailsen mer sofistikerade och stämningen lite mer swinging 30’s.


Om Golfbaren Sverige - The Minigolf Experience

Swing är den riktiga minigolfens hem. Själ, expertis, kvalitet och hjärta förpackat i en stämningsfull miljö. Tänk 1930-tal, lönnkrogar och förbudstid och lägg till god mat, välgjorda cocktails och lustfylld minigolf med nervkittlande tävling. En helhetsupplevelse ni minns, eller som vi säger: The Minigolf Experience.


Kontaktpersoner

Nathalie Olofsson
Marknad
Nathalie Olofsson
Hans Olofsson
VD & Grundare
Hans Olofsson
Andreas Sollman
Driftansvarig
Andreas Sollman
Caroline Bjuhr
Restaurangchef
Caroline Bjuhr